Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 10:09 - Наръчник за трансформация 12.Успешните хора са по-големи от проблемите
Автор: trenerconsult Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1025 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.08.2015 13:35


 12.  УСПЕШНИТЕ ХОРА СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ

Всичко е въпрос на личностно израстване. Готови ли сме да променим живота си точно сега или все отлагаме? Вярваме, че сме позитивни в мислите си, но всъщност живеем мисловно в изобилие от недостиг.

Животът ни е изпълнен с предизвикателства и в това няма нищо лошо. Чрез тях се развиваме. Начинът е обаче да гледаме на тях по положителен начин. Ако определим дадено предизвикателство като предпоставка за уязвимост, така и се реализира. Чувството ни „реагира“ негативно и подсказва, че трябва да се върнем малко назад и да анализираме себе си, а именно защо сме определили тази ситуация като провал или уязвима точка. Можем да премахнем това негативно определение за нещата и ще трансформираме не просто гледната си точка към събитията, а и ще отприщим енергии, система от синхронности (съвпадения, случайности, както ги наричаме най-често), с които ще се развиваме в нужната посока.

Изобилието и парите – не са едно и също нещо. Изобилието не се изчерпва или олицетворява само с пари. Въпреки че ние сме ги превърнали в своеобразен фетиш и настояваме точно тая форма да вземе връх, в тях няма нищо лошо. Те не са зло и сами по себе си не причиняват зло.

Случва се да си казваме: „Какво ти изобилие, нямам пари, не ми стигат ресурси!“ Само по себе си недостиг на изобилие няма! По същия начин няма и недостиг на творчество, на увереност. Какво има тогава? Налице е абсолютно доверие в недостига и изобилие от недостиг. Виждаш ли накъде отиват нещата? Не че имаш недостиг на изобилие, а че имаш изобилие от недостиг поради своите убеждения!

Нека приемем, че все пак сме стигнали до там, че  сме изпълнени с решителност да градим живота си според вътрешното ни призвание и мисия. Ще го разберем по това, че вече сме в състояние да поемаме отговорност за всичко, което ни се случва. Как се вписва темата за финансите в тоя случай?

Отправната точка е: Аз сам създавам нивото на моите финансови успехи. Няма да коментирам, че критериите за успешност са различни. Нека приемем, че не сме удовлетворени от конкретните си доходи и материално положение. Какви мисли се появяват в главата ни – лоши, чувстваме се некомфортно.

Нека тогава си представим друга цел – да имаме десет пъти по-високи доходи и придобивки в сравнение със сега. Сега как се чувствате? Разколебани и несигурни? Тогава нека снижим прага. Ако пак сме несигурни –още ще снижим, докато стигнем оня сума и ниво, в които мисловно и емоционално се чувстваме комфортно. Това е следващата ни стъпка, следващата финансова цел. Не трябва да скачаме на много висока цел, измервано като доход и привилегии, защото реално няма как да се скочи на такава висока енергийна вибрация. Така, както ако решите например да скочите изведнъж  2.21 см, а в момента можете само 1.20 см. Постига се на етапи, с тренировки и изживяване на цялата система от последващи синхронности.  Когато постигнем междинното ниво, ще можем да скочим на следващото.

Богатите и успешните хора винаги са по-големи от техните проблеми. Дали не трябва вместо всячески да се стремим да се отърсим от проблемите ни (а те са неизбежни, защото чрез тях се развиваме), да израстваме самите ние и ги надскочим?!  Ако продължите да израствате, умът ви даже няма да ги разпознава като такива.

Така е и с изобилието – трябва да се настроим на неговата вълна. То съществува навсякъде около нас. В крайна сметка всеки има толкова пари и материални придобивки, колкото в момента може да понесе, без това да му коства нещо лошо.

Богатите хора никога не стоят на едно място и имат вечно желание да се учат и развиват.  Неуспешните – обратното: те постигнат нещичко и решават, че вече знаят всичко. Попадат в зоната на комфорта и някои никога не се измъкват от нея или неизбежно деградират.

Някъде бях прочел интересна мисъл: „Учещите ще наследят богатствата на земята, а научените ще бъдат едно прекрасно оборудване за един свят, който вече не съществува!“ За учене, развитие и самоутвърждаване няма възраст и социално положение. И това не се отнася само за парите, а за всяка сфера.

Кое всъщност ни спира да предприемем конкретни действия? Страхът. Богатите хора също го изпитват, но те не позволяват той да ги спре.

Готови ли сме да почнем да променяме живота си точно сега? На думи доста хора биха желали да го направят, но водени от чувството за несигурност, се спират. Да си признаем и бъдем честни – така е.

Богатите хора действат и правят това, което несигурните само обмислят. Избягайте от зоната на душевния комфорт и самодоволството. За да постигнем следващото ниво, трябва да преживеем известно неудобство. После постигаме комфорт и все така по спиралата нагоре.

Да запомним: ако искаме да се ангажираме наистина с изобилието като състояние на живота ни, трябва да забравим идеите за оцеляване и сигурност. Ако създадем богатство, то няма да е само за нас, а и ще ни дари с възможности да помагаме на другите.

Живеем в свят на полярности, това е нормално – тъмно-светло; ляво-дясно; мъж-жена и пр. Повечето хора не достигат никога финансов успех, защото живеят само на нивото на видимия свят, плъзгат се по повърхността. Ако приемем дървото като символ на живота, плодовете му са нашите резултати. Те са на повърхността, както клоните, листата. Но дървото се храни от корените си, а те не са на повърхността, те са невидими.

 Подобно е и в нашия живот. Невидимото (мислите) захранва видимото и създава плодовете на успеха. Нашият вътрешен свят създава проявленията на нашия външен свят. Можем да си го сътворим, въпреки заблудите, ограниченията и спънките на т.нар. общоприето мислене.

Бранимир Тасков, # Сътвори сам живота си!

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trenerconsult
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 75289
Постинги: 45
Коментари: 9
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031