Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2015 12:37 - Методът на Бронников разкрива скрити способности у човека
Автор: trenerconsult Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7414 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.08.2015 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 
СИСТЕМАТА НА БРОННИКОВ РАЗКРИВА СКРИТИ СПОСОБНОСТИ У ЧОВЕКА

До 54-годишна възраст злото пресира доброто във все по-разширяващ се диапазон на въздействие, след тази възраст започва обратният процес, твърди той

Направих пауза с моите статии в блога, защото се заинтересовах и отделих време на метода на знаменития руски учен и езотерик  Вячеслав Бронников. Този метод се нарича „Информационно развитие на човека“. Това е един от малкото признати и в науката специалисти, който може категорично да каже и да докаже, че е в състояние да формира човека на бъдещето още сега. Методът му е патентован и доказан чрез серия практически опити в елитни лаборатории и центрове за изследване на мозъка. Възприет е и има последователи в много страни – Русия, Украйна, САЩ, Унгария, Франция, Германия…на изток и на запад…Международната академия за развитие на човека, изградена на базата на тренинговите програми на академик В. Бронников, привлича специалисти от различни профили, които да обучи, за да станат тренери. Изключително позитивно Бронников и неговите поддръжници се отнасят към децата, защото в тях много по-лесно се отприщва вродената първична енергия, без блокажи и спънки, както се случва по-често при  деформираните структури и възприятия на възрастните. Всички, които са имали последователността и търпението да приложат системата на Бронников, са категорични, че това е наистина уникална, необичайно ефективна система за усъвършенстване на човека на основата на активация на свръхсъзнателните функции на организма и тяхното развитие в хармония с функциите на съзнанието и подсъзнанието.

Методът на Вячеслав Михайлович Бронников има огромно практическо приложение. Той позволява например на хора, които са слепи по рождение, даже такива без очи, да се научат да „виждат“ като разширят възприятието си за света и си върнат не само  предишните си способности, но и да могат  да се „вгледат“ и в дълбочина: да възприемат структурата на атомите, клетките, органите на човека.

Чрез серия от упражнения се развиват и хармонизират лявото и дясното полукълба на мозъка, формират се нови и се укрепват стари биологически връзки. По тоя начин се подобрява работата на съдовата система, укрепва се паметта и концентрацията. Даже нещо повече: чрез тази методика се разширяват възможностите на човешкия мозък и се възстановяват нарушени двигателни функции.

Тези специални упражнения активизират мозъчни центрове, които преобразяват в прекия и преносен смисъл човека. Това е в състояние да го направи самото дете.  Валиден е древния принцип: „Където е мисълта –там е енергията – там тече и кръвта“ Описани са случаи, при които дете, болно от  церебрален паралич от лежащо, неподвижно състояние за два-три месеца се раздвижва и почва да се учи да ходи само. Но най-важното е, че чрез този инструмент за самовъзстановяване то придобива способност за саморазвитие и самовъзстановяване през целия живот.

Обучените по този метод хора могат да „виждат“ със затворени или завързани очи, много добре се ориентират в пространството, четат текстове, могат да правят енергоинформационна експертиза с цел корекция на жизнените функции на собствения организъм или да помогнат на други. Споделих вече, че незрящите получават второ, алтернативно зрение, слабовиждащите – го подобряват, нечуващите –се сдобиват с алтернативен слух, парализирани – започват да се движат и се обслужват сами, болни от захарен диабет прекратяват усложненията от него и снижават инсулиновата си зависимост.

В.Бронников  казва, че  в това няма нищо странно: „ние просто развиваме скритите способности у човека“!

Методът за информационно развитие на човека е основан на комплекс от даоистки упражнения, адаптирани към съвременния човек. Той позволява да се развият енергетичните структури на тялото, да се подобри кръвообращението, да са активизира работата на главния мозък и на вегетативната нервна система, да се усили имунитета. Достъпен е и за деца, и за възрастни, с уговорката, че децата са изключително податливи на тази уникална трансформация.

И накрая ще ви споделя едно от откровенията на акад. Бронников, което възприех от една от неговите лекции. Това откровение има базисен, екзистенциален смисъл и може да накара хората, които имат желание, да се замислят и си понаместят ценностните стожери.


image

В една от своите лекции В.Бронников сподели, че човешкият живот се дели на два основни периода. Първият обхваща времето до 54 –годишна възраст. (Виж схемата). През него човек е подложен на натиска на все по-увеличаващия се натиск на злото. Злото пресира доброто у всеки. През втория период, който започва след 54-та година, започва обратният процес: в низходяща степен доброто у всеки започва да притиска злото. Това са шансове и базисни постулати, които могат да ни накарат да се размислим относно своето място в процеса на самоизява и изграждане.

Бранимир Тасков,  # Сътвори сам живота си!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trenerconsult
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 75479
Постинги: 45
Коментари: 9
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930