Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2015 08:40 - Три степени на съвършенство или още за метода на Бронников
Автор: trenerconsult Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1196 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.08.2015 13:12


 image

ТРИ СТЕПЕНИ НА СЪВЪРШЕНСТВО или още за метода на Бронников

Според системата на Вячеслав Бронников всички функционални системи в човешкия организъм работят като енергоинформационни структури. Подсъзнанието  действа с материалното ни тяло, а съзнанието и свръхсъзнанието са невидими и работят с нематериалните ни тела.

Енергийните процеси протичат на всички нива на подсъзнанието – на клетъчно, минерално, организмено, интелектуално и обществено. Те формират т.нар. енергийно поле, което има формата на ябълка. У здравия човек радиусът на действие на неговото биополе е не по-малко от 7 метра.

Централната и периферната нервни системи у всеки човек образуват енергийно поле, което има обтегнато овална форма. Височината му над човешката глава у здрав индивид е 60 см. Ако тези параметри са по-малки, значи съществуват проблеми със здравето: отслабен имунитет,слаб енергообмен в организма.

Лявото полукълбо на мозъка е свързано с енергийни процеси, контролиращи състоянието ни в материалното пространство. Енергийните канали и акопресурните точки, обусловени от лявото полукълбо, са свързани с постъпване на енергия в тялото ни. Ако този процес се наруши, настъпва заболяване.

Дясното мозъчно полукълбо контролира процеси, свързани с енергоинформационната ни връзка с нематериалното пространство, т.е. със свръхсъзнанието. То е развито у хора на творчеството –поети, музиканти, художници и пр., които черпят информация чрез единното информационно поле.

Като цяло мозъчната дейност формира дейността на нашето съзнание и от съгласуваната работа на двете полукълба зависи степента на неговото развитие  и на организма като цяло.

Нарушаването на равновесието в енергообмена също довежда до патология.

Активацията на енергообменните процеси в мозъка и в организма като цяло довежда до разширяване възможностите на подсъзнанието, съзнанието и  свръхсъзнанието. Това позволява организмът да се преведе от пасивно, слаборазвито и неуправляемо състояние – в активно и съзнателно управляемо, при което се създава и естествен оздравителен ефект, подмладяване на органите.

Методиката на Вячеслав Бронников развива тези способности на човека на три степени:

Първата степен е „Развитие на навици за естествено оздравяване и профилактика на заболяванията“. Тя включва:

-          - Овладяване на процесите на енергоинформационния обмен и привеждане на организма от неразвито и пасивно състояние в активно и съзнателно управляемо положение;

-          - Откриване и разширяване на енергийните канали, активация и работа с енергийните центрове. Усилване на вертикалните потоци при усвоявнето на слънчевата и космическата енергия от човека;

-            - Общо оздравяване на организма и засилване на собствените му защитни функции;

На този етап на обучение по системата на акад. Бронников се намаляват болестните симптоми, свързани с нарушен енергообмен: синдром на хронична умора, анемия, възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, неврози, вегетативно-съдова дистония, вътречерепно налягане, прогресиращо късогледство, проблеми с дихателния апарат и др.

Втората степен е "Развитие на навици за управление на свръхсъзнателната функция (вътрешно виждане)" и тя включва упражнения за развитие на способности за виждане със затворени очи чрез създаване на мислен екран с управляемо изображение.

И още: създаване на информационна база данни;

Придобиване на нови видове памет: фотографска (фиксираща за част от секундата на мислен екран голямата част от видимата информация) и

Ако човек съумее да развие способностите си като „биокомпютър“ по методиката на Бронников, той буквално ще може да изпълнява функциите на много уреди – часовник, ковпас, бинокъл, микроскоп, далекомер, тефтер, персонален секретар, компютър. В себе си ще може да създава и съхранява информация без обичайното претоварване на паметта.

Третата степен е "Развитие и използване  на допълнителните способности на вътрешния екран у човека“  — виждане без зрителен анализатор и това привежда човека на ново ниво на развитие.

Тук вече се придобива алтернативно зрение.  Обучените по метода на Бронников се ориентират със затворени очи в пространството, четат  текстове, рисуват…Това е уникална възможност например за незрящите. Този метод позволява по същия начин да се развие алтернативен слух у нечуващите, а също и да се възстановят други моторни функции като двигателни функции при парализирани и др.

Стигналите до тая степен на съвършенство могат самостоятелно да установяват аномалии в собствения си организъм или у други хора, както и да използват тези процеси за възстановяване  на здравето.

В крайна сметка методът на Вячеслав Михайлович Бронников дава възможност човек да открие и развие огромен ресурс от жизнени сили и способности, които самата природа му е заложила, но нещо ни е лишило от тях. Това се оказва изключително важно особено сега, когато сме подложени на мощно негативно облъчване от техногенната среда и деструкция от перманентния стресов начин на живот.

За съжаление в България няма лицензиран център за квалифицирано обучение по тая методика, няма и сертифицирани преподаватели. Няма данни В. Бронников да е посещавал като експерт по енергоинформационно развитие страната ни. 
Бранимир Тасков # Сътвори сам живота си!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trenerconsult
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 75630
Постинги: 45
Коментари: 9
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930