Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 08:31 - РЕАКЦИИТЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ РАЗВРЪЗКАТА
Автор: trenerconsult Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове:
0



image 

Никой не е „имунизиран“ срещу разочарования и проблеми в живота. Важното е как реагираме на тези проблеми.

Съществуват два основни типа реакции на усложненията, които ни сполетяват периодически.

1.      Човек се гневи.

2.      Човекът се разстройва.

Моделът на гнева довежда до по-решителни, активни действия в посока достигане на целта  (за щастие не винаги успешно, защото гневът не е добър съветник!)

Моделът, при който се разстройваме, води до бездействие, размисли, разочарование в живота – в крайна сметка резултатът е нещастие и бедност.

Има и още един- трети вариант на реакция на проблемите: на него са способни мъдрите и осъзнати хора. Те НИКАК НЕ РЕАГИРАТ на проблемите. Те просто вървят към целите и мечтите си и благодарят за всичко, което им се случва, включително и за трудностите.

Помисли си ти как реагираш? Сред коя от трите основни групи попадаш?

Гневиш се, ядосваш се или се разстройваш, обиждаш и тъжиш?

Какво в момента те ръководи в живота, кой е импулсът, който те тласка?

 КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, АКО СИ ОБИДЕН НА ЖИВОТА, вместо да решиш, че имаш свой път да преуспееш?

Измени това свое решение сега, веднага! Приеми ново, градивно решение за посоката и вложи в него максимум чувства!

Какво ще се получи?

Съвсем скоро животът ще те провери. Дали действително си изменил решението си или само искаш да го измениш!

Според това какъв ще е резултатът, ти или отново ще се разстроиш, или ще помнеш по-усилено да работиш за своето израстване.

Да не забравяме: вселената винаги наблюдава действията на човека. И не само действията, а и мислите, които генерират импулсите да едно или друго поведение.

Най-големият проблем е, че хората не осъзнават какви са в същината техните лични убеждения и мисловни установки. Понякога ви се струва, че адски се борите, за да постигнете своя успех, но като че ли нещо все ви спира и в крайна сметка резултатът в най-добрия случай е незадоволителен. Ако е съвсем разочароващ, се захранва негативния импулс и така колелото на отрицателността отново се завърта.

Важно е да разбереш какви са истинските ти убеждения, защото много често те са прикрити зад популярни житейски постулати, в които само ти се иска да вярваш. Ако знаеш в какво вярваш в момента, ще можеш и да направиш съответната корекция. Ако непрекъснато се повтарят едни и същи грешки, следвани от подобни развръзки, и не можеш да осъзнаеш защо се въртиш в тоя омагьосан кръг, значи имаш нужда от помощ.

Вещо лице, психотехнолог, ще намести ценностите, привичките, ще ти помогне да погледнеш на явленията в живота ти от нов ъгъл, ще се промени цялостната ти житейска перспектива. Трябва човек сам да го осъзнае и пожелае. Ще получиш дискретна и квалифицирана помощ.

 Ако сега животът ти е неудовлетворителен, той е резултат от досегашното ти мислене и системата от действия, с които си го претворил. Понякога човек толкова се амбицира, че като барон Мюнхаузен едва ли не сам се хваща за косите и се измъква от блатото. Но това е по-скоро изключение, най-често му трябва помощ.

Повярвайте ми, човек не винаги знае какво властва над него: наложени стереотипи от семейството, обществените нагласи, деформиращи преживявания със съответния траен отпечатък, некоректни цели. Моят опит ми подсказва, че  човек не живее своя истински живот – този с неговото призвание и удовлетворяваща мисия. Но не може да го осъзнае или ако го е осъзнал, няма сили сам да промени нещата.

Всеки човек има ресурси, но трябва и да ги подреди и използва в съответното направление. Ако многократно е губил, преживявал разочарования и все се вглежда в другите като основна причина за нещастието му, в един момент загубва вяра, че може да постигне нещо позитивно.

Щом си съумял да осъзнаеш проблемната си зона и първопричина, вземи ново решение. Напиши го. Огледай го, произнеси го, осъзнай го кинестетично, емоционално като визия, то ще се запише в подсъзнанието ти. 

Може да използваш словесни мантри, които са ускорител в посока създаване на новата ти реалност. Може да използваш специални медитации.

Важното е да вземеш решение, което да закрепиш на емоционално равнище в себе си.

С това няма да свърши. Напротив – тепърва трябва да си готов да предприемеш цяла поредица съзидателни действия. Упорито да поработиш. 

Ако все пак избереш да си обиден на хората и на живота – и това е твое право. Можеш оттам насетне да не правиш нищо и само да се оплакваш. Такива ще са и резултатите – предизвикващи нови и нови жалби и разочарования.

Аз мисля, че си струва човек да избере промяната.

Бранимир Тасков, психотехнолог, експерт личностно и бизнес развитие

Tel.& Viber 0877882965

Skype: branimir.taskov

e-mail: edin.e.nie.net@gmail.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trenerconsult
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 75563
Постинги: 45
Коментари: 9
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930